joi, mai 09, 2013

Conectarea PICkit2 la un microcontroler PIC oarecare


In articolul precedent scriam despre programarea unui microcontroler PIC conectat la o placa de dezvoltare care are deja conexiunile realizate pentru conectarea PICkit2 printr-un soclu ICSP (In-Circuit Serial Programming).

Totusi, nu vom lucra mereu doar cu placi de dezvoltare in care microcontrolerele sunt de tip SMD si lipite pe placa, fara posibilitatea inlocuirii.

Asadar, avem un programator PICkit2 si un microcontroler oarecare. Se pune problema conexiunilor dintre cele doua dispozitive.

miercuri, mai 08, 2013

Cum programam un microcontroler PIC

microcontroler PIC
Microcontrolerele PIC de la Microchip® sunt poate cele mai utilizate microcontrolere de pe piata. Conform Wikipedia, din 2011 compania vinde anual 1 miliard de procesoare. Asadar, daca doriti sa programati un microcontroler, cele de la Microchip sunt o alegere foarte buna.

Pentru a programa un microcontroler aveti nevoie de minim 3 lucruri:
Recomandabil este sa achizitionati un programator impreuna cu o placa de dezvoltare. Eu am achizitionat acum 2 ani pachetul DV164121 care contine programatorul PICkit2 si o mini-placa de dezvoltare cu PIC16F887.

Este important ca sa va realizati propriile programe! Desi puteti lua cu usurinta programe de pe net gata compilate, eu va recomand sa invatati sa programati microcontrolerele folosind un mediu de dezvoltare precum MPLAB de la Microchip sau de la terte parti: mikroC/mikroPascal sau CCS PIC Compiler.

marți, aprilie 23, 2013

Primul articol


Salut!
Acesta este primul articol de pe blog.